Gdje Je Najbolje Mjesto Za Gledanje Vatrometa U Moskvi

Sadržaj:

Gdje Je Najbolje Mjesto Za Gledanje Vatrometa U Moskvi
Gdje Je Najbolje Mjesto Za Gledanje Vatrometa U Moskvi

Video: Gdje Je Najbolje Mjesto Za Gledanje Vatrometa U Moskvi

Video: Gdje Je Najbolje Mjesto Za Gledanje Vatrometa U Moskvi
Video: PUTIN SE HITNO OGLASIO: "Ovo je totalna HISTERIJA i HAOS!" - Srbija Online 2024, Maj
Anonim

Praznici poput Dana pobjede i Nove godine u Moskvi se obilježavaju vrlo vedro i živopisno. Stoga je vrlo važno pronaći prikladno mjesto za uživanje u svečanom vatrometu u potpunosti. Zato je bolje unaprijed znati gdje je najbolje mjesto za gledanje vatrometa u Moskvi.

Gdje je najbolje mjesto za gledanje vatrometa u Moskvi
Gdje je najbolje mjesto za gledanje vatrometa u Moskvi

Gdje je najbolje pogledati svečani vatromet posvećen Danu pobjede ili Novoj godini u Moskvi? Najbolja mjesta za gledanje vatrometa praznicima su vrlo popularna.

Najbolje je svečani vatromet gledati s Poklonne Gore, u Krylatskoye i, naravno, sa Sparrow Hills-a, gdje se vatromet često nalazi. To se jasno vidi zahvaljujući lokalnoj panorami. S ovih mjesta je dobro i prikladno slikati moskovski svečani vatromet, kao i snimati ih na video snimku. Nasipi i mostovi na rijeci u centru grada, kao i na području trećeg vrtnog prstena, pružaju dobar pogled za posmatranje vatrometa.

Gdje je u glavnom gradu bolje gledati vatromet na Dan pobjede

Tradicionalno se veliki broj vatrometnih instalacija nalazi na brdu Poklonnaya. Još jednim sjajnim mjestom za promatranje vatrometa može se smatrati osmatračnica na Vorobyovy Gory. Možete se diviti i svečanom vatrometu na mostovima Andreevskog, Patrijarha i Krima, uključujući i Treći vrtni prsten. Ali nije baš zgodno gledati vatromet s Crvenog trga: u većini je slučajeva blokiran.

Na najboljim mjestima uvijek je velik priliv gledatelja, pa je bolje doći ovdje unaprijed kako biste zauzeli prikladno mjesto za gledanje. Nakon završetka vatrometa, većina stanica metroa radi samo za izlaze, pa je bolje razmisliti o povratku kući unaprijed.

Gdje gledati vatromet u Moskvi za Novu godinu

U noći sa 31. decembra na 1. januara, kada zvončići počinju da udaraju, hiljade svečanih vatrometa u boji s nasipa reke Moskve vinu se u nebo glavnog grada. Da biste mu se divili u punom sjaju, bolje je otići do mostova Bolshoi Moskvoretsky i Bolshoi Ustinsky, koji prelaze rijeku Moskvu. Upravo s ovih mostova možete najbolje vidjeti novogodišnji vatromet. Zapanjujući pogled se takođe otvara na nasipu Raushskaya i na drugim poznatim mestima u Moskvi: u parkovima 850. godišnjice Moskve i 60. godišnjice oktobra, u gradu Bauman, na Sparrow Hillsu, na raskrsnici prolaza Yurlovsky i Dezhnev.

Naravno, ne zaboravite da što se bliže postavlja vatromet, to se bolje otvara pogled na vatromet. Ali ne zanemarujte poštivanje pravila lične sigurnosti. Naplata za vatromet predstavlja nekoliko kilograma eksploziva i emitira zaglušujuće zvukove tokom lansiranja, a kako se ne bi oglušili, bolje je ne prilaziti takvim instalacijama bliže od 300 m.

Preporučuje se: